Lelaki Ini Amat Bencikan Islam.. Perbuatan Dia Telah Dibayar Cash di Dunia!!!

Seorang lelaki ini amat bencikan pada agama Islam sehingga sanggup memecahkan cermin tingkap masjid yang berdekatan dengan kawasan tempat tinggalnya..

Sesiapa yang menegur tindakan beliau, beliau akan naik angin dan memarahi.. Jika masih berdegil, beliau tidak teragak-agak untuk memukul orang tersebut.

Lihatlah sikap beliau yang amat buruk itu.. Sanggup memecahkan cermin tingkap masjid sedangkan mereka yang berada di dalam tidak pernah menggangu kehidupan seharian lelaki ini.

Setelah beliau selesai memecahkan cermin, beliau terus cuba melarikan diri dari.. Tetapi apa yang berlaku pada lelaki ini amat mengejutkan semua orang yang berada di sekeliling kawasan tersebut.

Lelaki tersebut dilanggar oleh kenderaan semasa lari dia hendak melintasi jalan. Dia dibayar cash oleh Allah dengan apa yang telah dia lakukan..

Pengajaran bagi cerita ini ialah kita haruslah menghormati agama lain walaupun bukan agama kita. Penghormatan adalah kunci bagi keamanan dunia kita.. Moga apa yang berlaku ini menjadi pengajaran pada kita semua. Tak rugi pun kalau kita menghormati agama lain. Buktikan kita boleh hidup di kalangan berbilang agama dan bangsa.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.. Terima Kasih! Media Viral

Sumber: mediahangat.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*