Lebih 20K Perkongsian, Wanita Kongsi Tips Rambut Lebat Guna 3 Bahan Ini. Mudahnya!

Selain dari penjagaan raut wajah dan badan, rambut juga harus diambil kira. Bak kata pepatah, rambut merupakan mahkota buat seorang wanita.

Lebih 20 perkongsian di Facebook, wanita kongsi tips untuk rambut sihat dan lebat. Paling penting, hanya menggunakan bahan murah yang mudah didapati. Jom cuba!

Today i wanna share about rambut . Ramai kan yang mintak she share tentang penjgaan rambut selain dari bdan dan muka.

she nak share pada my followers how nak dapatkan rambut yang lebat ,dan kurangkan rambut gugur. Korang boleh tngok gmbar ye. Area mana yang nampak. She share gambar yang ikat rambut sebab when i ikat rambut sanggul, its obvious gila nampak botak.

She amalkan tak kerap pon, rasa rajin buat, Tpi alhmdulillah berkesan now rambut cantik. She suka ikot petua orang dulu. Its work and kalau rajin dapatlah hasil yang sangat superb.

Rambut she jenis lebat dan jenis rambut halus ,panjang and natural curl belah bawah ,.so thats why she ikat rambut sebab when she bukak dia akan jadi berat bila curl bwah tu mkin lama mkin curl so jdi cam semak sangat so tu lah motif she ikat rmbut. Pada yang ada msalah tu dan nak rambut panjang , lebat , bebas kelumumur ,inshallah boleh try ni . Memang berkesan sangat dan bahan bahan pon beli kat kedai je laki perempuan boleh .

Bahan bahan :

1)santan

2)alovera gel *boleh pakai any aloevera gel

Cara buat ,boleh tengok pada gambar

Oh ye sebelum terlupa. Minyak zam zam tu sangatlah bagus sumpah even bau dia errrrr. Tapi kalau nak senang pindahkan mnyak tu masok dalam btol spray*botol beli kt daiso bersepah. So boleh spray kt rambut ,tk perlu lah tangan uolsss berminyak sangat cara cara baca kat bawah. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat.

Bahan bahan

Semua beli kat mydin je ?aloevera tu beli kat guardian .murah dan bagus. Some tips she untuk korang : lepas mandi tu lepas dh keringkan rambut, amik sikit aloevera gel tu ratakan kt rmbut, urut2 skit, uat stiap hari terutama malam. This for daily routine. Alovera gel ni ponn best gila if time nak shampu rambut ,picit sikit campur dengan shampu. lembut sangat dan shining .

Untuk mnyak zam2 tu pakai stiap hari ? this is some tips. Pakai time malam nak tdur, esok basuh, senang kan? Bau tkde lah teruk tapi if korang perasan indian girl rambut lebat gila kan? Haa ni lah rahsia dorang. P/s .she beli santan kotak sebab santan fresh tempat she susah nak dapat. Nak pakai fresh lgi bgus, lagi recommend.

Cara cara

Campurkan alovera+santan, mix dedua ni. Sukatan ikot suka hati korang. Then pakai lepas dh basuh rmbut atau sebelum bsuh, pakai di kulit kepala dan lmurkan stu rmbut ye skali kulit kepala.

Jadikan macam mask rambut .tutup rambut pakai tuala*tak wajib pon*.Biarkan selama 15-20 minit, Then cuci.

Dah mix dedua ni terus pakai ,jangan simpan ye

Sumber : Shehnaz Begum

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*