MENGEJUTKAN! 5 Kes Perkosa Yang Paling Melampau Di Dalam Sejarah!! Teruknya!!

Sejarah telah menyaksikan bahawa sejak dahulu lagi, peperangan lebih mendatangkan kerugian berbanding keuntungan.

Lebih sadis lagi, selain daripada orang awam yang menjadi mangsa korban nyawa, ramai yang turut menjadi mangsa peperangan terutamanya golongan wanita yang terpaksa menjadi mangsa kerakusan nafsu pihak musuh yang memenangi peperangan itu.

Kejadian rogol ketika peperangan berlaku masih berlaku hingga ke masa kini. Perogol memberi alasan kerana mereka terlalu bosan atau menghadapi tekanan mental yang melampau sehingga lupa bahawa mereka adalah manusia.

Perogol perogol ini tidak mengenal siapa mangsa mereka dan kebanyakkanya tidak memandang paras rupa atau bentuk badan seseorang mangsa.

Trauma yang melanda kepada mangsa selalunya berakhir dengan bunuh diri. Mereka merasa malu dan seperti tidak dapat hadap semua masyarakat. Ini boleh dikatakan salah satu simtom depressi yang sangat teruk.

Berikut merupakan 5 tragedi pemerkosaan yang paling mengejutkan di dalam sejarah:

1. Tentera Jepun di Malaya dan Indonesia

Semasa pendudukan tentera Jepun di Malaya dan Indonesia ketika Perang Dunia Kedua, ramai gadis-gadis yang terdiri daripada gadis tempatan telah dipaksa untuk dijadikan sebagai hamba seks bagi menghiburkan anggota-anggota tentera Jepun pada waktu itu.

Disebabkan ini jika anda perasan ramai anak anak mereka seperti kacukan dan ini banyak terjadi terutama di INDONESIA.

2. Tentera Australia di Jepun

Setelah mengalami kekalahan pada Perang Dunia Kedua, tentera-tentera Australia yang menyertai Tentera Bersekutu yang berada di Negara Matahari Terbit itu turut dilaporkan telah menculik wanita Jepun untuk dijadikan hamba seks.

3. Tentera Amerika di Jepun

Tidak cukup dengan ancaman daripada anggota tentera Australia, tentera Amerika juga turut dilaporkan melakukan jenayah yang serupa selepas berjaya mengalahkan tentera Jepun pada Perang Dunia Kedua.

4. Tentera Rusia di Jerman

Setelah tentera Nazi berjaya dikalahkan semasa Perang Dunia Kedua, tentera Rusia yang menduduki negara Jerman pada ketika itu telah turut memaksa merogol wanita-wanita Jerman sebagai tanda membalas dendam kepada negara Jerman.

5. Tentera Amerika di Vietnam

Semasa peperanagan di antara pihak tentera Amerika dengan pihak komunis yang berasal daripada Vietnam Utara pada sekitar tahun 1955 sehingga 1975, ramai wanita daripada negara Vietnam itu telah diculik dan dirogol.

Mereka melakukan perbuatan terkutuk ini tidak mengira tempat. Dimana mereka berhenti disitulah mereka mula mencari mangsa.

sumber: taikotai via samson media

Sekiranya berlaku peperangan pada masa akan datang tidak ada perkara ini terjadi lagi. Moga dielakkan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*